En pidä mistään siististä kuten niistä helvetin cordakeista


tämä on varsijousi
se ampuu laseria
eli se on LASER VARSIJOUSI

kysymyksiä:
a) jos se ampuu laseria, miksi sen pitää edes esittää varsijousta
b) jos se ampuu laseria, miksi se jänne on edes jännitettynä???
c) jos se ampuu myös OIKEITA NUOLIA, miksi joku tekisi niin, kun se ampuu jo laseria
d) eikö tuo oikeasti ole vain keppi, joka ampuu laseria
e) joka olisi tietty paljon parempi idea kuin öööh LASER VARSI JOUSI

Okei, luin nyt BS01-tekstin. Sen mukaan tämä ase osaa ampua ENERGIAVASAMIA jotka muuttavat kohteen ATOMEIKSI. Se ei varsinaisesti muuta mitään aiemmin esittämistäni kysymyksistäni.

Hölmöjen laser-juttujen kategoria ei pääty tähän.


Tämä on LASER HARPPUUNA.

Wikipedia sanoo, että ”harppuuna koostuu laukaisimesta (tykki tai käsiase) ja ammuksesta, joka on pitkä keihäs kiinnitettynä köyteen. Keihäänkärki on varustettu tarttumaväkäsillä, jotta saalis ei pääse irti harppuunasta.”

laser harppuunasta puuttuu sekä köysi että ammus, koska se ampuu laseria
eikä bs01 sivukaan sano, että se liittyisi mitenkään harppuunoihin
vissiin settiosaston pojat miettivät, että hahlin laserpyssyn pitää olla harppuuna koska se on vesiteemainen
”Hahli’s Laser Gun” olisi ollut varmaan liian aggressiivinen ja maskuliininen


Sitten on LASER KIRVES. Se osaa väristä niin kovaa, että se leikkaa kiveä. En tiedä, miten se liittyy laseriin. Pidän myös siitä, että valo tässä kuvassa on eri värinen kuin mitä itse setissä. Inika-aseisiin ei edes ollut keltaista valoa!

Hewkiillä on myös KIIPEILY KETJU.

Se on vain ketju. Se on kiinni hänen kirveessään.
Se on about miehen itsensä pituinen. Periaatteessa siitä voisi olla hyötyä esim muurien ylittämisessä tai lyhyissä kiipeilymatkoissa, jos se olisi kiinnitetty johonkin hyödylliseen eikä isoon palikkaan, joka kutsuu itseään ”laser-kirveeksi.”


Sitten on LASER PORA. Sen kuvaus sanoo ”it was able to shoot out high-powered laser beams.” VIHDOINKIN! Se ampuu OIKEASTI laseria!
En tiedä, miten se liittyy poraamiseen.

Nuparulla on myös kynnet.

Niillä voi ”kaivaa nopeasti”, mutta en oikeastaan usko sitä. I mean, onko näiden suunnittelija kaivanut koskaan mitään? Kolmella veitsellä kaivaminen ei voi olla kovin käytännöllistä! Yrittäkää vaikka itse!
Muuten niihin pätee samat ongelmat kuin ranneteriin yleensä.

Matorolla on SÄHKÖISTYNYT JÄÄ MIEKKA. Se ampuu sähköistynyttä jäätä, mitä se sitten ikinä onkaan.

Kyse on aika tyypillisestä bionicle-miekasta. Se siinä ei ole terää oikeastaan mistään suunnasta ja siinä on aivan liikaa hydrauliikkaa asiaksi, joka keksittiin joskus pronssikaudella. Ei ole edes kovin hyvä nuija, koska painopiste on niin alhaalla… tosin jos ottaisi päästä kiinni ja löisi sillä paristokotelolla, se voisi toimia!
Sääli, ettei aseen päässä ole mitään, mistä bionicle-käsi bionicle-tarttumaelin voisi ottaa kiinni.Jallerin SÄHKÖISTYNEET TULI MIEKAT ovat vielä parempia nuijia. Kyllä, monikko, koska Jallerilla tosiaankin oli kaksi niitä. Mitä, setilläkö ei ollut? Ei, mutta Greg sanoo, että oli. Jallerilla oli kaksi tällaista miekkaa zamorinsa lisäksi. Se on kaanonia. Muistakaakin se.
Tähän hönöön miekkaan pätee moni sama pointti kuin Matoronkin aseeseen, mutta se on oikestaan vielä parempi nuija ihan puhtaasti siksi, että ”terän” päästä saa paremmin kiinni sen muodon takia. Se on hieman ergonomisempi.

Kaikilla Inikoilla oli tietty zamor-laukaisin.

Kun taistellaan tuliasein varustautuneita geenimanipuloituja sotaveteraaneja vastaan, on ihan hyvä ajatus pitää mukana itsekin pyssyjä – etenkin sellaisia, joissa on jopa lipas ja siten sarjatulimahdollisuus. Tällainen ase mahdollistaa paljon laajemman repertuaarin taktisia liikkeitä kuin mitä pelkät perinteiset toa-aseet sallivat, sillä zamoreilla jokainen toa voi antaa suojatulta tovereilleen ja olla tehokas taistelija myös pitkän matkan päästä.
Tämä siis, jos ne ampuisivat jotakin, mistä olisi hyötyä taistelussa.
Koska ne eivät ammu.
Inikoiden zamorit ovat oikeasti antibioottia.
Niiden AINOA voima on ”vapauttaa Pirakoiden zamorien orjuuttamat matoranit antidermiksen mielenhallinnasta.”
Eli sen lisäksi, että näillä sarjatuliaseilla ei ole mitään virkaa Pirakoita vastaan, ne toimivat vain erittäin spesifiin käyttötarkoitukseen: kuula kalloon jokaiselle matoranille, joka tulee vastaan, ja tämä parantuu.
Tietenkin itsessään se on kunnioitettava tehtävä, joka on pakko tehdä, mutta… miksi kaikki materiaali kuvaa Inikat pitämässä zamoreita aina käsissään? Sure, ne ovat hyödyllisiä matoranien parantamiseen, mutta onko se todella asia, johon pitää olla valmis 24/7? Eikö riittäisi, jos tyyliin parilla toalla olisi pyssy? Tai että ne olisivat olkapäillä, kuten Nuparulla, koska se ilmeisesti toimii niin? Tuo on vähän niinkuin lääkintämiehellä olisi aina toisessa kädessään buranapaketti, koska milloinkaan ei voi olla varma, ettei sellaista tarvitsisi JUURI NYT VÄLITTÖMÄSTI.
Lisäksi ne ampuvat sarjatulta, mikä on ihan jännä ominaisuus asialta, joka on käytännössä pitkän kantaman rokote.

Näistä aseista täytyy tosin muistaa, että ne ovat syntyneet puhtaasti Punatähden mielivallasta. Kukaan ei ole tehnyt niitä ja miettinyt, että tämä on hyvä ase. Ne on tehnyt kahta työvuoroa rakettireppuna ja respawn-huoneena tekevä tähti, jolla ei ole välttämättä kovin hyvää kosketusta siihen, miten mikään oikeasti toimii. I mean, tehdessään näistä tyypeistä toia se vain otti niiden naamat pois ja teki niistä vihreät klöntit. Ja turmeli kaikki alkuperäiset värit. What an asshole.

Sitten toat menivät uimaan ja joutuivat taas vastentahtoisen muodonmuutoksen eteen. Heidän värityksensä meni (taas) täysin uusiksi ja heidän kehoistaan kasvoi ulos groteskeja putkia.

Ainakin heidän zamorinsa muuttuivat joksikin, jolla voi oikeasti ampua vihollista. CORDAK LAUKAISIMIKSI.

Siitä huolimatta, että Cordak on iso, ruma ja kömpelö kasa muovia, josta lentää vain about joka toinen ammus, kun niitä yrittää ampua sarjatulella, on se silti harvinaisen järkevä pyssy Bioniclen tasolla.
tosin
”When triggered, a propulsion mechanism launches each of the Cordak Blaster’s six mini-rockets in quick succession.”
näin bs01 kuvaa aseen toimintaa
Wait, tarkoittaako se… että ase on käytännössä kerrastilaukeava? Kun liipasinta painaa, se ampuu heti kaiken? Tuo on kuin rynnäkkökivääri, joka liipasimen painalluksella ampuisi välittömästi lippaan tyhjäksi. Eikö se ole vähän… en tiedä, yliampuvaa? Pyssy ampuu jo valmiiksi torpedoita! Mihin muka tarvitsee ampua kuusi torpedoa kerralla? Mitä jos en halua käyttää tulitaistelussa KAIKKIA AMMUKSIANI, kun painan kerran liipasinta? Myönnettäkööt, tämä ei ole asedesignin ongelma, tämä on tarinatiimin (tai todennäköisesti Geergin) hölmöilyä.
Myös Cordakien lataaminen pitänee ottaa huomioon. Tyyliin ainoa Toa koskaan, joka on pystynyt lataamaan aseensa (Hordikoiden käsiä ei lasketa), on Vakama, koska silloin kaikilla ei ollut vielä jotain jättimiekkaa toisessa kädessä. Tämä latausvaikeus on erityisen kiusallista tilanteessa, jossa ase AMPUU KAIKKI AMMUKSENSA KERRALLA.

Jaller nerokkaana upseerina sentään ulkoisti aseenkäytön henkilökohtaiselle miespalvelijalleen, ja keskittyi itse käyttämään asetta, jonka nimeksi on BS01:ssa annettu ainakin seuraavat:
VEDENALAINEN VOIMA TERÄ! VOIMA MIEKKA! VEDENALAINEN TULI TERÄ! TULI MIEKKA! VOIMA MIEKKA!

Joo, tyyliin joka ikinen lähde käyttää aseesta eri nimeä. Greg, mikset ole voinut kanonisoida vain yhtä nimeä tälle? Se helpottaisi elämäämme niin paljon!
Lisäksi, lakkasiko VEDENALAINEN VOIMA TERÄ olemasta VEDENALAINEN VOIMA TERÄ kun Jaller tuli maan päälle? Vai oliko se edelleen VEDENALAINEN?
Jos en kiinnitä enempää huomiota tämän nimeen, minun on sanottava tämän olevan melko järkevä ase! Itse asiassa, Jallerin miekka on harvoja bionicle-aseita, joita voi käyttää kirjeiden avaamiseen (Öööör Kataana toimii myös). Miekassa on reunat, jotka näyttävät, että ne voisivat saada teräviksi. Kärkikin on järkevän tuntuinen, ja reikä keskellä miekkaa palvelee luultavasti samanlaista funktiota kuin veriurat miekanterissä – eli vähentää terän painoa. Ehkä ainoa isompi ongelma on täydellinen väistimen tai ylipäätään kahvan puute, mutta kaikkea ei voi saada. Hyvä, Bonkle, osasitte melkein tehdä miekan!

Myös Hewkiin ase on lähestulkoon järkevä.
Sen nimi on… VESI SOTATERÄ! … ja näköjään myös VESI SOTA TERÄ ja SOTA TERÄ. Ilmeisesti tämä nimien epäselvyys on joku laajempikin juttu Mahrien kanssa. Lisäksi, mitä niin sotaisaa tässä spesifissä aseessa on? Eikö kaikki toa-työkalut ole suunniteltu ihan yhtä paljon murhaamiseen?

BS01-artikkeli on kultaa. Seuraa lainaus: ”The Aqua Warblade is the Laser Axe transformed by the Kanohi Ignika. It is said to be one of the finest swords ever made, designed to be used only by a master warrior.”
Minusta on aivan mahtavaa, että aseesta, jonka Elämän naamio luo ja joka on ollut olemassa jotain muutaman kuukauden tarinassa on jo tällainen legenda. M-miten se tapahtui? Kenestä tämä legenda lähti? Siitäkö, että asetta käyttää Metru Nuin vastine Cristiano Ronaldolle? Levisikö se suusta suuhun Mahri Nuin ankeriaiden keskuudessa?
Ennen kaikkea, kenen mielestä tuo juttu näyttää miekalta? Se on pikemminkin jonkinlainen lyhyt keihäs/kalpa/hilpari-tyylinen ase, mikä on tosi piristävää. Hewkii on jostain syystä mahreista lyhin, joten pidemmässä aseessa on järkeä.
Missään muussa osassa jäbän aseistusta ei sitten olekaan järkeä. Hänellä on piikkinuijan puolikkaat reisissään (koska, öh, syyt?), kaksi terää olkapäässä valmiina itsedekapitaatioon tappion hetkellä, sekä tietty SÄHKÖISTYNEET KETJUT, jotka ovat ketjut, jotka tekevät SÄHKÖÄ.

Juku, miten turvalliselta tuo kuulostaa VEDEN ALLA.

Kongusta sanon vain sen, että miksi mies oli ainoa, joka tajusi, että jos Ignika tai joku muu epäspefisi muodonmuutosasia muuttaa LASER ASEESI joksikin hölmöksi muovikimpaleeksi, voi edes vastarinnan osoitukseksi heittää sen Ignikan luoman aseen helvettiin ja ottaa TOISEN KONEKIVÄÄRIN.


Hahlin PROTOTERÄS KYNNET ovat… oudot. I mean, miten tuo juttu edes… toimii? Olen rehellisesti hämmentynyt. Tuossa on kolme eri terää, jotka ovat enimmäkseen eri suuntiin ja outojen erillisten terien varassa. Se näyttää räpylältä, jonka omistaja on murtanut keskivarpaansa. Ja jolla ei ole varpaiden välissä niitä härpäkkeitä, mitä räpylöissä on. Minun on vaikea kuvitella, miksi tuo juttu olisi kenenkään settisuunnittelijan mielestä tyylikäs idea. Se on ruma ja kömpelö ollakseen kynnet, ja iso ja ruma ollakseen miekka. I mean, mitä tuolla asialla edes tekee?


Sen sijaan Nuparu ansaitsee jonkun mitalin kilven käytöstä. Toki, kyse on PARTAVEITSENTERÄVÄSTÄ PROTOTERÄS KILVESTÄ, mutta ajatushan on tärkein – kilpi mikä kilpi. Eipä sillä, että PARTAVEITSENTERÄVILLÄ REUNOILLA oikeasti tekisi paljoa kilvessä. Nuparullahan tosiaan on myös miekka, VESI PYSSY TERÄ.

Ai et ole kuullut vai? Tämä on kanonisoitu jossain Geergin kilpailussa, kun haluttiin tietää, että geerg sedö geerg sedö, miltä nubrabun ase näytää?? Se voi ampua paineaaltoja, mutta se ei tiettävästi ole partaveitsenterävä, mikä on vähän hassua, kun saman jäbän kilpi kuitenkin on terävämpi.
Nuparun aseistus on kenties Mahreista (tai bionicleista yleensä) järkevin. Hänen kilpensä on niin iso, että se oikeasti suojaa aika paljon. Hänellä on miekka ja hänellä on hölmö pyssy, joka mahtuu juuri sopivasti kilven läpi. Nuparu voi käytännössä toimia yhden miehen bunkkerina.
Kyllä insinöörit ovat fiksuja.

Matoron KAKSOIS LEIKKURI sen sijaan on vähän… surullinen.

I mean, katsokaa sitä. Tuo näyttää jonkun matoranin aseelta. Se on kirveenterä ilman vartta. Se on kiusallisen pieni, kun toa-aseet ovat yleensä naurettavan ylimitoitettuja. Kaiken lisäksi sen voimakin on surkeuden huippu: siinä missä muiden miekat tekee PAINEAALTOJA tai SÄHKÖSHOKKEJA, Matoron ase KESTÄÄ KYLMYYTTÄ TOSI HYVIN.
Koska… joskus kai sitä tarvitsee miekan, joka pystyy selviämään -200 celsius-asteessa? Ikään kuin normaali teräs olisi valmiiksi tosi altista lämmölle. Tuo jäbä sai aseekseen surullisen koukun, jonka supervoima on sama kuin kaikella muullakin metallilla.

Ei ihme, että Matoro Mahri tappoi itsensä.

Vastaa