En pidä mistään siististä kuten vahkien aseista

Hei uuteen blogisarjaan! Aikomuksenani on käydä läpi bonkel-aseet ja haarniskat läpi joukko kerrallaan, ja valittaa niistä hyvin, hyvin paljon. Jotta kaikki ei olisi tosi negatiivista, pyrin myös tarjoamaan paremmat vaihtoehdot huonoille aseille ja ylipäätään analysoimaan niitä. Aloitan vahkeilla, koska ne voittivat tiukan discord-äänestyksen.

EDIT: Anteeksi, kun puhun aseista, tarkoitan työkaluja.

KOMENTAMISEN SAUVA on kai sen vihreän vahkin – eikun punaisen, joo, punaisen vahkin ase. Aloitan kyllä sillä, miten epäloogista niitä on sanoa sauvoiksi. Sauva on käsittääkseni juttu, jossa on a) pitkä varsi b) ei muuta. Vahkijutuista löytyy kyllä saksia, sahoja ja muita poliisitarvikkeita, mutta ei kyllä ainuttakaan pitkää vartta. Nämä ovat ihan yhtä sauvoja kuin pirakoiden aseet, ja ne ovat jonkinlaisia rynnäkkökiväärin kokoisia linkkuveitsiä.

Palatakseni KOMENTAMISEN SAUVAAN. Sillä voi lähettää sähköjuttuja jotka saavat kohteen tottelemaan. Se on kynsisaksien muotoinen.

Saksimaisuus on sikäli järkevää, että siten Nuurahkit pystyvät käyttämään eturaajojaan asioihin tarttumiseen – you know, se mikä on yleensä käsien funktio. Nuurahkien sauvat ovat esimerkiksi kahvikuppiin tarttumiseen jopa käytännöllisen muotoiset, toisin kuin vaikka joidenkin Keerahkien, joiden on pakko vain sahata kaikki kappaleiksi. Sucks to be a Keerahk.

Nuurahkien saalistustaktiikka on ajatteleminen ja väijyminen. Tarttumaelimet ovat hyödyllisiä lähes jokaisessa suunnitelmassa. Hyvä, Nuurahkit! Teidän kätenne ovat melko fiksu valinta! 5/6

LOJAALIUDEN SAUVA saa kohteestaan diktaattorille uskollisen ilmiantajan. AKA BORDAKHIN SAUVA, bioniclen klassikko. Tämä juttu ei ole terävä, siinä ei ole koukkuja eikä tarttumaominaisuuksia, sillä ei voi leikata eikä se ole edes kovin hyvän muotoinen tylpäksi lyömäaseeksi.

En oikeasti osaa sanoa, mitä karzahnia tuolla voi tehdä. Kyllähän se toki käy etujaloista vahkille, mutta käsiä voi tietty käyttää muunakin kuin jalkoina. No, Bordakhit tykkäävät juosta, että ehkä siitä on niille vähän hyötyä. Mitä sitä käsillä kun voi juosta. 0/6

PYYHKIMISEN SAUVA tekee kohteestaan jonkinlaisia zombeja. Tämä juttu on vähän kuin Nuurahkin ase mutta huonompana. Sillä ei voi tarttua kovin hyvin, mutta sillä voi leikata juttuja. Tietty sen voi tulkita myös jonkinlaisiksi pihdeiksi, mikä nostaa sen lähes yhtä hyväksi kuin Nuurahkin kynsisakset. 3/6

SUGGESTION SAUVA tekee kohteista alttiita suggestiolle. Kaksi koukkua siinä ovat itse asiassa melko käytännölliset, ainakin verrattuna Bordakhin sauvan kaikenkattavaan turhuuteen. Pieni nivel etummaisessa koukussa näyttäisi, että sitä voisi avata paljon enemmänkin – se siis toimii melko hyvin pihteinä. Se on myös kärjeltään ihan kiva juoksemiseen – eli se on vähän niinkuin hyödyllinen Bordakhin sauva. 5/6

NSA-SAUVA on yllättävän paska. Se on ominaisuuksiltaan hyvin lähellä Bordakhin sauvaa, vain vähän tyylikkäämään näköinen. Ihan hyvä jalaksi. 1/6, mutta vain jotta Bordakhin sauva olisi huonoin.

HÄMMENNYKSEN SAUVALLA saadaan tila, jossa uhri ei käsitä mitä tapahtuu ja unohtaa asiat AKA alkoholi. Pimeyden metsästäjien yleisin siipipalikka. Kätevä puiden sahaamiseen, eipä juuri muuhun. 2/6

Mutta hei, vahkeilla on myös kanokat! Niin on, mutta kanokoista ei järjestelmänä tosiaankaan tiedetä tarpeeksi, että osaisin sanoa ihan hirveästi mitään.

Okei. Mistä teen seuraavan?

2 thoughts on “En pidä mistään siististä kuten vahkien aseista”

Vastaa