En pidä mistään siististä kuten Bohrokien ”kilvistä” tai Hordikoiden käsistä

Ehkä ihan hyvä hoitaa nämä tylsät aseet ensin pois tieltä.

Bohrokien kilpiä ei minusta voi arvioida normaalisti aseiden ehdoilla, koska ne eivät ole niitä. Ne ovat juttuja, joiden ensisijainen tarkoitus on ilmeisesti ampua erilaisia voimia. Bohrokien nakkiraajat ovat myös niin lyhyet, ettei hyödyllisiäkään kilvenmuotoja voi juuri käyttää.

Lehvakin kilvet ovat parhaat hyvin samanlaisesta syystä kuin sen yhden vahkin, Nuuzakhin kai, pihtisauvat. Niillä voi tarttua asioihin, ja kädet ovat hyödyllisiä. Lehvakin sakset ovat parhaat bohrok-kilvet, jos pitää ottaa kiinni kahvikupista. 5/6

Tahnokin ja Nuhvokin kilvet ovat lähinnä jonkinlainen saatanallinen käsisymboli, joita näytetään hevibändien keikoilla. Kuvitelkaa se Nuhvokien määrä Lörden keikoilla huitomassa noilla kilvillään. 6/6 musiikkifanibohrokeille, 2/6 muuten, koska eihän noilla nyt oikeasti ihan hirveästi tee muuta kuin ampuu juttuja.

Sirkkeli! Klassikko! Olisi melko hyvä väline/ase, jos kädet olisivat pidemmät kuin kaula. Lienee ihan hyödyllistä, että tyyppi, joka osaa jäädyttää asioita, voi myös leikellä sitä jäätä. Olisihan se ikävä jos vaikka jäädyttäisi kaverinsa maahan ja pitäisi lähteä hakemaan hakkua sen vapauttamiseksi. 4/6

Gahlokin kilpi on selkeästi evä. Tämä on lähinnä looginen, eikä Bohrokien käsien lyhyys edes haittaa sen käyttöä. Eihän siitä juuri muuhun ole. 4/6

Pahrakin kilpi ei kyllä vaikuta kovin hyödylliseltä juuri mihinkään. Mitkä nuo aukot ovat? Niihin saa ehkä sikarin? Tai kynän? Ehkä siitä olisi hyötyä, jos Bohrokien kädet olisivat pidemmät. 1/6

 

Näissä ei ole oikein mitään. Ne ovat vain vaihtelevan muotoisia juttuja, joilla ammutaan voima-asioita. 1/6

 

Sormet ovat aina hyvä juttu, vaikka niissä olisikin hampaita. 4/6

Eikö tämä ole lähinnä hopea versio Nuhvokin aseesta? Sama pirunsarvikäsiote. 2/6

Kohrak Kalin kilvet ovat… lumihiutaleita? Tulee mieleen myös jotkut partakoneet. Nuo kai voisivat olla sormia, jos ne taipuisivat ”alaspäin.” Tiedä sitten. 1/6

Bohrokeista ei ole oikeasti juurikaan sanottavaa, koska niiden aseet ovat funktioltaan ihan eri juttuja kuin mitä meillä on.

 

Mennään jonnekin muualle. Toa-välineitä, hei! Hordika-aseet! Joo!

SYÖKSIJÄ KYNNET saavat Varjojen Verkossa ruutuaikaa vain hieman enemmän kuin Vakaman kasvot. Se on funktionaalisesti sytkäri, jota angsti gootti sytyttelee uudelleen ja uudelleen. Elokuvassa se liekkie ei ole oikeastaan missään vaiheessa mitenkään hyödyksi. Tupakan sytyttämiseen ehkä, mutta ei muuhun. Lego-version liekki on huomattavasti järeämpi, mutta tiedä sitten onko sillä juuri merkitystä. Vakamahan pystyi kuitenkin ampumaan tulipuolia rhotukallansakin. Sytyttämättömänä laite käy jonkinmoisista pihdeistä. 3/6

EVÄ VÄKÄSET ovat ihan yhtä oudot kuin Nokama Metrunkin aseet. Se on ilmeisesti jonkinlainen hakku? Ainakin sillä saattaa kiivetä. Elokuvassa se toimii myös harppuunana, koska onhan se hyödyllinen toiminto kädelle. Miettikää, jos Amazua voisi ampua kätensä jonnekin ja kelata sen sitten takaisin. Mikä voisi mennä pieleen? Evä Väkästen alaosan sininen väistin on aika turha, koska ei tuo ole mikään miekka, ja sillä miekkailu olisi lähinnä typerää. 4/6

HAMMAS TERÄT näyttävät järkevältä teräaseelta. Onhan terässä toki bionicle-tapaan outoja syvennyksiä ja korotuksia, mutta ainakaan siinä ei ole piikkejä ja koukkuja ja jotakin laukaisinta. 5/6

TÄRISYTTÄJÄ olisi ihan hyvä nimi synkälle saalistajalle. Katupora, klassinen lähitaisteluase. Yhdellä kädellä käytettävä, yksikahvainen katupora kuulostaa aika tyhmältä, mutta jos se kerran toimii, voisimme tuplata kaikkien tietyömaiden työtahdin antamalla jokaiselle Kauppisen Petelle kumpaankin käteen katuporan.

En kyllä usko, että se toimisi niin. Katupora tärisyttää paljon. This does not work. Dumb Whenua, go back to your humanism. 1/6

KYNSI KLUBIT kuuluvat bonkle-settisuunnittelun lähes sukupuutossa olleeseen tylppien lyömäaseiden listaan. Nämä ovat oikeasti tosi järkevät! Ne ovat pituudeltaan ja päiden koolta melko uskottavat, ja tuo väistinkään ei ole varsinaisesti tiellä. Hyvä juttu! 6/6

HORDIKA HAMMAS on outo kokonaisuus. Ilman hammakseja se olisi kuin Mataun VIHER PUUKKO, mutta siinä on jostakin syystä noita HORDIKA HAMMAKSIA. Kun ei siis sahalaitaiset terät oikeasti ole järkeviä taistelemiseen. Niillä kyllä voi sahata puuta, mutta tappamisessa ne vain lähinnä jäävät kiinni kudokseen eivätkä uppoa kovin syvälle koska terä on epätasainen. Ase ei ole myöskään kovin hyvä kiipeilemiseen – se voisi toimia hakkuna, jos siinä ei olisi tuota valkoista juttua terän alaosan ja kahvan välillä. Sillä voisi mennä alas vaijeria pitkin, luultavasti, mutta eipä se kovin hyvä ole kovin moneen asiaan. Asioiden sahaaminen, lähinnä. 1/5

 

Nämä eivät kyllä mitkään ole kovin siistejä aseita. Hyvä juttu valita ensiksi ne kaikkein marginaalisimmat.

Mitä seuraavaksi?

5 thoughts on “En pidä mistään siististä kuten Bohrokien ”kilvistä” tai Hordikoiden käsistä”

 1. Loistava idea, näitä lisää.

  Voisin kyllä olla sillä tapaa ilonpilaaja että huomautan että bohrokien as-TYÖKALUT ovat kaikki aika lailla tarpeeksi hyviä kun huomioi, että bohrokien tarkoitusperä on

  1. tuhota
  2. siinä kaikki

  ja jokainen niiden kilvistä voi ampua uumenistaan tuhoisaa paskaa kuten esimerkiksi vaikka liekkejä tai happoa. Ei ole olemassa skenaariota, jossa bohrokin pitäisi kirjoittaa veroilmoitus tai ojentaa ruusu rakkaalleen. En näe ainuttakaan tilannetta, jossa ne tarvisivat tarttumaelimiä, ja oletettavasti kaikkiin niihin marginaalisimpiin (kuten kranan vaihtoon) kelpaavat bohrok va:n kädet aivan tarpeeksi hyvin. Myös lyömäasepointti on siinä mielessä hassu, että eihän mikään noista varsinaisesti sellaiseltakaan näytä.

  Bohrokit ovat käytännössä jonkinlaisen alien-kuoriaisen ja dinosauruksen yhdistelmältä näyttäviä käveleviä ja kranasta riippuen myös lentäviä tankkeja. Mitä pentelettä ne tarttumaelimillä?

  1. ” Ei ole olemassa skenaariota, jossa bohrokin pitäisi kirjoittaa veroilmoitus tai ojentaa ruusu rakkaalleen.”
   Pidätkö bohrokeja identiteetittöminä, epäkuolleina tappajina? Mitä jos onkin Krana, joka haluaa ELÄÄ ja tehdä TAIDETTA ja jos sen nimi olisi esimerkiksi KRANA DOKTOR VIKTOR VON NEBULA?

   Ei, olet aivan oikeassa. Yritin käsitellä tuota pointtiasi ihan alkuun – minulla nimittäin oli tuo ajatus – mutta nyt kun katson, eipä se tullut kovin hyvin esille.

 2. Odotan sitä, että käyt syvällisemmin Xialaiset aseet läpi. Vortixx-rhotukataistelukirves alkaa olla jo jonkun Final Fantasyn tasolla asedesingissa. Kirves, joka ampuu projektiileja ja siinä on vieläpä tuulettimet, ettei käyttäjän kädet hikoa! Milloinkohan aseteknologiamme alkaa huomioida sen, että hikoileminen on ongelma ja että tappaminen on helpompaa jos ei kädet hikoa.

  Unohdin ihan, että onhan meillä jo droneja ja mitä muita. Unohda tuo lopun kommentti. Join pari lasia viiniä ja ajatus lentää kuin krana Lewan naamaan.

Vastaa