Ovatko mekaaniset hevoset hevosia?

Niin, ovatko mekaaniset hevoset hevosia?

Tällä ajalla moni vastaisi että kyllä. Nyt jo lähes yleisesti hyväksytty totuus on, että sekä biologiset että mekaaniset hevoset ovat vain hevosen alakategorioita.

Onko tässä kuitenkaan mitään järkeä?

Oikeita, eli biologisia hevosia on ollut olemassa jotakuinkin 50 miljoonaa vuotta [1], ja suurimman osan tästä ajasta ne ovat kutsuneet itseään vain hevosiksi. Vasta viimeiset muutama tuhatta vuotta mekaaninen hevonen on ollut edes käsite.

Teknoaktivistit väittävät, että mekaaniset hevoset ovat käytännössä sama asia kuin biologiset hevoset, ja tarvitsevat esimerkiksi yhtäläiset mahdollisuudet päästä laitumille ja syödä porkkanoita.

Nykyinen hulluus on mennyt jopa niin pitkälle, että kun halutaan puhua hevosista, on poliittisen korrektiuden nimissä täsmennettävä että puhutaan nimenomaan biologisista hevosista [2]. Tosiasia kuitenkin on, että mekaanisilla ”hevosilla” on täysin erilaiset tarpeet kuin oikeilla hevosilla. Mekaaniset oliot voivat vain ladata itseään (hevosten keksimällä ja tuottamalla!) sähkölllä, kun taas hevoset vaativat normaalia ruokaa [3].

Totuus on kuitenkin, että on olemassa tarkalleen kahdenlaisia asioita: on hevosia ja sitten on ei-hevosia. Huolimatta siitä että mekaaniset hevoset yrittävät jäljitellä hevosia, ovat niiden yritykset lähinnä loukkaavia. Harva mekaanisen hevosen nähdessään ajattelee ”Onpas siinä upea hevonen!”. Todennäköisempi vaihtoehto on että tämä kuvitteellinen henkilö näkee sen kasana metallia, joka sattuu etäisesti muistuttamaan hevosen muotoa. Nykyään tätä ei kuitenkaan enää saa sanoa ääneen.

Joku voisi väittää, että hevoset ovat käyttäneet esimerkiksi kenkiä ja sydämentahdistimia koko olemassaolonsa ajan, mikä tarkoittaa että nekin ovat osin ei-hevosia, samalla tavalla kuin mekaaniset hevosetkin ovat vain osin ei-hevosia. Tämäkin on tietysti täysin absurdia. Vaikka hevosten ja ei-hevosten joukot olisivatkin joltain pieneltä osin limittäisiä, se ei tarkoita että täysin-ei-hevonen voitaisiin ikinä tulkita hevoseksi.

On myös asetettava kyseenalaiseksi koko teknoagendan motiivit. Ei olisi suurikaan ihme jos kävisi ilmi että mekaanisten hevosten oikeuksien vaatiminen on vain tekosyy ei-hevosille ajaa hevosten oikeuksia alas. Tästä luultavasti onkin kyse. Mekaanisten hevosten rakentaminen on nimittäin hyvin kallista, eikä niiden olemassaololle ole minkäänlaista rationaalista saati taloudellista syytä. Ainoa syy mekaanisille hevosille on toimia välineenä varastaa hevosilta resursseja. Voitaisiin jopa puhua hevosten ja ei-hevosten välisestä luokkasodasta, jossa mekaaniset hevoset ovat häikäilemättömiä ja tappavia agentteja ei-hevosten periksiantamattomassa sodassa hevosia vastaan.

Kerro kommenteissa milloin sinä näit teknoagendan valeiden läpi ja ymmärsit mekaaniset hevoset kuten ne ovat: ei-hevosten yritys säilyttää mureneva valtansa.

[1]: https://en.wikipedia.org/wiki/Horse
[2]: http://bioklaani.horse
[3]: https://en.wikipedia.org/wiki/Equine_nutrition

3 thoughts on “Ovatko mekaaniset hevoset hevosia?”

  1. ”suurimman osan tästä ajasta ne ovat kutsuneet itseään vain hevosiksi.”
    Melkoinen oletus. Emme tiedä, miksi hevoset kutsuvat itseään – me niitä kutsumme hevosiksi, joka yleistää ja yksinkertaistaa koko monimuotoisen lajin yhden sanan alle.

Vastaa