Kommentit

  1. Ah tämä oli tosi hyvä teksti. Respektit siitä, että jaksoit edes paneutua näin tylsään kanavaan. En tiennyt, että ne ovat tosiaankin asettaneet itselleen tuollaisen moraalisen jalustan “näyttämään aliarvostettuja hyviä juttuja” - se tekee melkein puhtaan blockbuster-fokuksen kyllä suorastaan irvokkaaksi. CinemaWinsin kaltainen juttu saisi pisteitä ajatuksestaan, jos se oikeasti lähtisi nostamaan oikeasti aliarvostettuja - tai oikeammin, tuntemattomia - elokuvia ja perustelemaan miksi ne ovat hyviä. Sen sijaan sen modus operandi tuntuu olevan 100000000 dollaria saaneen elokuvan kädenlämpöinen puolustus.

    Sins ja Wins kyllä ansaitsevat toisensta. Väitän, että Wins onnistui tavoitteessaan olla “hyvä” vastinpari Sinsille täydellisesti. Kuin huonossa supersankarielokuvan konfliktissa, sen osapuolet ovat tismalleen samassa taikapuvussa hieman eri väreissä, ja kummankin keinot sisältävät aivan yhtä paljon pilvenpiirtäjien räjäyttämistä. Ainoa ero on se, millä pilvenpiirtäjien räjäyttäminen perustellaan.

    Vähän sääli kieltämättä, että Wins on tuollainen corporate shill. Olen ihan samaa mieltä niiden peruspremissin kanssa - että olisi tärkeää nostaa esiin myös vaihtoehtoisia tulkintoja internetin huonoiksi julistamista elokuvista. Transformers.pdf on täydellinen esimerkki tästä. Mutta tämä koko elokuvan autuaaksijulistaminen on vain laimeaa, jos se tehdään noin huonosti. Olisi niin paljon kiinnostavampaa kuunnella esimerkiksi tulkintoja, joilla yritetään korjata joitakin suuria ongelmia elokuvasta - sen sijaan että madalletaan standardeja ja annetaan dopamiini-“ping” jokaisesta kohtauksesta jossa tuotannossa ei kuollut koiranpentua.

    Oh yksi asia jonka haluan nostaa esiin näistä kummastakin kanavasta ja se on miten ne loukkaavat kvantitatiivista/määrällistä tutkimusta. Ne teeskentelevät, että ne luovat numeerista tietoa - joko syntien tai voittojen määriä. Mutta tämä on absolute bullshit, koska laskettavat yksiköt eivät ole mitenkään määritellyt. Syntien määrää ei ole mielekästä käyttää esimerkiksi vertaamaan sitä muihin elokuviin nähdäkseen miten “huono” se on, koska ne ovat pohjimmiltaan täysin mielivaltaisia. Saako siisti toimintakohtaus yhden “hyvän” pisteen vai puretaanko se palasiin ja jokainen siisti shotti ja toimintarepliikki saa oman pisteen? Kumpaakin tapahtuu - ja koska tämä on täysin mielivaltaista, lopullinen numero on täysin merkityksetön. Se melkeimpä perustuu vain siihen, miten moneen palaseen arvostelija elokuvan luki. Rise of Skywalker voisi olla yksi, 40 tai 1000 syntiä aivan yhtä helposti riippuen syntien määritelmästä.

  2. Teksti oli kiinnostava, koska tavallaan ymmärrän asenteen, jossa asioista mieluummin innostutaan kuin kyynistytään… Mutta sitten kun kyse on Hollywood-tason koneistosta, niin asioiden vaikutukset alkavat olla niin totta, että sekin lähestyminen muuttuu ankeaksi.

    Kuivaa, miten nämä molemmat yksinkertaistavat elokuvat (tai ehkä tarinat yleensäkin?) sarjaksi asioita, mitkä ovat + tai -. Tuntuu, että sen perusteella voisi katsoa elokuvasta yhden satunnaisen kolmanneksen, tai vaikka jakaa sen vartin pätkiin ja katsoa niistä neljä satunnaista, ja sitten pisteyttää elokuvan. Ehkä se sopii hyperaktiivisen Alexander Stubp ja Kolme pointtia -maailmaan. Ding! Ding! Ding!

Jatka keskustelua: bioklaani.fi

Osallistujat

Avatar for MatoroTBS Avatar for Keetongu Avatar for Kapura

Vastaa