Lego Elves <3

Moi. Katsoin Lego Elvesin. Tai siis tarkkaan ottaen Lego Elves: Secrets of Elvendalen, joka on itsenäinen sovitus saman teeman netissä julkaistujen webisodejen ekojen kausien juonesta. Tärkein ero? Tämä on full anime ja full feels.

Aloin katsomaan vähän vitsillä mutta tarina olikin ihan too real ja rakastin sitä. Voin oikeasti suositella tätä sarjaa!

Spoilereita kyseisen sarjan juonesta, btw. Spoilaan tyyliin kaiken. Koska ette te tätä aio kuitenkaan katsoa.

Lego Elvesin konsepti on käytännössä sama kuin Harrin ja dinosaurusten, mutta tytöille. Muistatteko, se sarja missä se typerä lapsi hyppäsi siihen ämpäriin ja putosi… dinomaahan!
Dinosaurukset tosin ovat poikien juttu. Tytöille on tietty haltioita ja lohikäärmeitä ja peikkoja ja hakeutuvia ohjuksia. Tiedättehän, kaikkea sellaista tosi paljon testosteronitasoja laskevaa.
Siinä missä muu Elves-kama pitää Emily Jonesia, tavallista ihmistyttöä maasta, päähenkilönä, Secrets of Elvendale tiedostaa tylsän ihmispäähenkilön olevan tylsä ja tekee päähenkilön käytännössä Hiisikuninkaasta. Hänestä lisää myöhemmin. Aika paljon lisää.

Elves yrittää aina välillä teeskennellä sellaista noloa tyttöjen sarjaa, jossa kaikki draama tulee siitä kuka saa lainata kenenkin hiuspantaa. Se kuitenkin epäonnistuu siinä. Pahasti.

Lego Elves maailman tyttö lore

Olipa kerran ikuinen sota absoluuttisesta pimeydestä koostuvia hirviöitä vastaan, jotka elivät imemällä elämää kaikesta ympärillään olevasta. Keijupoukaman (eng. Elvendale) haltioista nousi lopulta viisi mahtavaa velhoa, yksi jokaiselle elementille (vesi, maa, tuli, ilma, rakkaus) jotka lukitsivat pimeyden olennot kaukaiseen ulottuvuuteen maailmojen väliin. Näille Viidelle sisarukselle kuitenkin tuli erimielisyys siitä, kuka säilyttäisi ulottovuuksia kontrolloivaa amulettia – erimielisyys joka eskaloitui taisteluksi, joka tuhosi jälleen kerran suuria osia haltioiden maailmasta. Lopulta yksi velhoista – se, jonka useimmat olivat nimittäneet amuletin vartijaksi – piiloutui Maahan, muuttui ihmiseksi ja piti siten huolen, että amuletti pysyisi poissa haltioiden maailmasta.

Kun hän kuoli, amuletti kulkeutui hänen lapsenlapselleen, Emily Jonesille, jolla ei tietenkään ollut aavistustakaan isoäitinsä haltiallisesta alkuperästä.

Ennen kuin menen tarinaan, haluan puhua taika loresta.

Taian pääsääntö on se, että mitään ei voi tehdä tyhjästä. Vesihaltiat tarvitsevat vettä loihtiakseen sitä, tulihaltiat tarvitsevat tulta. Sama juttu ilma- ja maahaltioilla. Käytännössä kaikki haltiat ovat jotakin näistä neljästä elementistä.

On myös muunlaista taikaa – sellaista, jota saadaan alkemialla. Erilaisia luonnon taianomaisia asioita yhdistelemällä saa tehtyä taikajuomia lähes mihin tahansa tarkoitukseen.

Taika tulee elävistä asioista, joten se on vahvempaa metsissä ja muissa paikoissa, missä on paljon kasveja ja eläimiä. Luonnon tuhoaminen siis heikentää sen taianomaisuutta – paitsi sille, joka sen tuhoaa, sillä kaikki elävä, minkä tuhoaa, voimistaa tuhoajan taikuutta. Ja tämä on enimmäkseen pahojen henkilöiden käyttämä juttu ja ilmeisesti aika kiellettyä.

Oh, on olemassa myös toinen laji, peikot (joita sanon hiisiksi koska voin) mutta niillä ei ole taikaa. Ne ovat käytännössä vihreitä hobitteja.

Lego elves maailman tyttö hahmot

 

Emily Jones on ”päähenkilö” ja taika-amuletin vartija. Hän on aika geneerinen, ja on päähenkilö vain nimellisesti. Hän on aika ylisuojeleva pikkusiskoaan Sophieta kohtaan. joka on sellainen tosi tomboy muksu joka tulee salaa Emilyn mukana portaalista keijumaailmaan.

Naida on salaisesti oikea päähenkilö (ainakin sankarien keskuudesta) ja ensimmäinen Lego Elves-hahmoni. Myös suosikkihahmoni. Hän on vedenhaltija joka on tosi kiva ja sankari ja haluaa pelastaa aina kaikki ja auttaa kaikkia. Uskoo kaikista hyvää. Usein ”only sane person.” Huippualkemisti. Loukkaantuu verisesti esimerkiksi valehtelusta ja kaikenlaisesta ikävästä.
Nimi aiheuttaa suomidubissa vähän kiusallisia tilanteita.
Esimerkiksi se, kun Hiisikuningas on kylvyssä ja sillä on tosi hyvät rintalihakset ja se vastaa taikapuhelimeen ”Sanoitko Naida? Saatahan neitokainen sisään.”

Azari on tulihaltia ja joukon party girl. Vähän geneerinen mutta saa yleensä parhaat vitsit kuten ”otetaan elfie.”

Aira on ilmahaltia ja yli-iloinen keksijä. Osaa rakentaa täydellisen sotilaskäyttöön soveltuvan ilmalaivan luonnon antimista.

Farran on tiimin poikahaltia (ja maa-). Aika nolo, yleensä se jonka kustannuksella vitsaillaan. Taipumus pitää dramaattisia puheita ja olla tosi kömpelö.

Mystinen Rosalyn on siisti samoojahahmo jonka menneisyys on moninkertainen twisti. Hän on maailman paras alkemisti ja taikametsän olennot tottelevat häntä – ja se johtuu siitä, että hän oli metsän kuningatar ennen kuin Hiisikuningas saapui. Toinen twist on, että he olivat joskus rakastavaisia mutta erosivat ison lohikäärmetaistelun saattelemana. Rosalyn on no-nonsense, kyyninen ja pessimisti. Ei usko, että metsää voidaan pelastaa. Salaa menneisyytensä kaikilta. Valetaa yksin ja tappaa petoja.

Lopulta tärkein hahmo kuitenkin on Cronan, joka myös tunnetaan hänen tittelillään Hiisikuningas. Ja, voi pojat, Cronan onkin aika sotku.
Kun ensi kertaa tapaamme Cronanin, kaikki hahmot rakastuvat tähän välittömästi, ja käytännössä kilpailevat tämän huomiosta. Cronan on tosi mystinen ja edgy ja sexy ja kaikin puolin täydellinen. Ainoa, joka ei ole hänen lumoissaan on Sophie, joka on sattumoisin myös ainoa, joka ei ole vielä aikuinen tai murrosiässä.

Paljastuu, että Cronan todellisuudessa havittelee Emilyn amulettia. Hänen hiisikätyrinsä kaappaavat Sophien ja vievät tämän Cronanin suvun linnaan kuolleen metsän keskelle.
Oh, hän on Hiisikuningas koska hänen maillaan sijaitsee hiisien kaupunki. Ne eivät ole oikeasti pahoja, vain vähän huonoja.

Cronanilla on yksi tavoite: pelastaa äitinsä pimeyden ulottovuudesta, jonne tämä katosi aikanaan. Hänen äitinsä oli Quartzite, yksi viidestä velhosta. Quartzite halusi amuletin aikanaan itselleen, ja ryhtyi tuhoisaan sotaan siitä ennen kuin amuletti piilotettiin Maahan. Hän takoi oman amulettinsa, johon vuodatti ympäröivien metsien elämän, ja kääntyi lopulta pimeyden voimien puoleen tehdäkseen amuletistaan kaikkein voimakkaimman. Cronan oli vain lapsi, kun hänen äitinsä katosi reikään todellisuudessa. Cronanille jäi äidinsä voimakas amuletti, joka tekee hänestä magiassa mahtavimman haltian – hän kuitenkin tarvitsee Emilyn amuletin vapauttaakseen äitinsä.

Cronan yrittää olla tosi paha ja synkkä, mutta se imago rakoilee aina välillä joko raivokohtauksina tai yksinkertaisesti emotionaalisena hajoamisena. Hän käyttää magiaansa pitääkseen hiisiään ja lohikäärmeitään mielenhallinnan alaisena.

Hän on epätoivoinen, ja tekee lopulta sopimuksen nimettömien Pimeyden Olentojen kanssa – hän auttaa yhden näistä todellisuuteen, ja lupaa päästää heidät kaikki vapaaksi, kunhan saa amuletin. Kun Cronan yrittää rikkoa sopimuksen, Varjo lähes syöttää Cronanin tämän omalle lohikäärmeelle.

Ainoa, joka lainkaan näkee tämän ulkokuoren taa, on Naida, joka loppuun asti uskoo, että Cronanissa on jotain hyvää. Naida on juuri lähtenyt suutuksissaan pois muiden luota, kun on juuri käynyt ilmi Rosalynin valehdelleen menneisyydestään Cronanin kanssa. Naida lähtee kuulemaan Cronanin versiota tarinasta ja haluaa yrittää ymmärtää tätä. OTP:ni oli Cronan x Naida jo ennen tätä, mutta tässä vaiheessa se nousi aika korkealle ALL TIME OTP:s-listassani. Naida ei suostu auttamaan Cronania amuletin hankkimisessa, eikä kumpikaan saa toista käännettyä näkökulmaansa. Naida pakenee lentämällä vesiputouksella pois, johdattaa Varjon muiden haltioiden salaiseen piilopaikkaan ja aiheuttaa kaiken romahtamisen. Hänen uskonsa kuitenkin palkitaan lopussa, sillä…

Lopussa, kun Cronan viimeinkin saa amuletin käsiinsä ja pystyy avaamaan portaalin nähdäkseen taas äitinsä… hän kohtaa tästä vain muiston, joka kertoo katuvansa kaikkea: sitä, miten hän oli pilannut elämänsä vallanhimolla, miten hän oli unohtanut mikä on tärkeää. Ennen kuin äidin kuvajainen katoaa lopullisesti, hän varoittaa Cronania virheidensä toistamisesta.

(Tässä vaiheessa olin jo nyyhkyttämässä peiton alla.)

Cronan tuhoaa äitinsä amuletin, kääntyy vapauttamiaan Varjoja vastaan ja auttaa sankarit voittamaan ne. Hän ja hänen exänsä antavat anteeksi toisilleen ja hiidet haluavat olla Cronanin alamaisia vaikkei heitä edes kontrolloitaisi mielenhallinnalla. Cronan ja Naida elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Okei, sitä ei sanota suoraan, mutta hah kyllä se vain niin on.

Nyyh, menen hakemaan nenäliinoja. Can’t help the tears.

<3

Kommentit

  1. Ilmoittaudun mukaan Elves-maratonimiittiin!

  2. Spoilereita kyseisen sarjan juonesta, btw. Spoilaan tyyliin kaiken. Koska ette te tätä aio kuitenkaan katsoa.

    lopetin lukemisen

    tää on niin listalla

Jatka keskustelua: bioklaani.fi

Osallistujat

Avatar for Nenya Avatar for Bio-Logi Avatar for Keetongu