Kommentit

  1. Mielenkiintoinen juttu. Omia luomisiaan jälkikäteen tutkaillessa tekijä varsinkin korostuu, kun tietää tehneensä asian ja luulee tuntevansa itsensä, ihmisenä ja tekijänä. Mutta näkeekö silloinkin vain oman sisätekijänsä? Luovaan prosessiin - oli se nyt sitten bioniclefanfic tai rakennelma - liittyy paljon alitajuista möhnää, josta itsekään ei ole tietoinen.

  2. Sellainen huomio, että jos oletetaan, että trollificin aktuaalisen tekijän intentio on nimenomaan yrittää saada lukija uskomaan, että teos on vilpittömästi huono, niin eikö tässä mielessä trollific ole sitä parempi, mitä vähemmän se onnistuu herättämään lukijassa epäilyä siitä, että teos onkin tahallaan huono, jolloin täydellinen trollific olisi ilman tekijän intention tuntemista erottamaton aidosti huonosta teoksesta? Tässä mielessä sisäistekijään perustuva määritelmä ei sitten olisikaan ihan tyydyttävä. :thinking:

Jatka keskustelua: bioklaani.fi

Osallistujat

Avatar for Manfred Avatar for Keetongu Avatar for Kapura