Sotkuisa hahmotelma ep 9 fix ficistä

Saatanan kojootti, kirjaudu ensin sisään!

Kommentit

 1. Okei tämä oli aika helmi. Pidin erittisesti avaruus poikaystävä voimista sekä benshapiro videoiden temaattisesta merkityksestä.

 2. what if we kissed on the siberia planet (and we’re both boys)

 3. Parempi kuin oikea episodi 9.

  lisäksi onko benshapiro planeetta vai alienlaji

 4. benshapiro videoita tekevät shapiroth-planeetan bensh’apiro-alienit, joiden ammatillinen monokulttuuri on erikoistunut retorisesti vetävien mutta argumentaatioltaan puutteellisten holonet-videoiden tekemiseen

  mutta siis koska otan tämän projektin äärimmäisen vakavasti (varsinkin irtovitsien osalta) ja olen yhä vähän kahden vaiheilla siitä, että jaksaisinko jopa kirjoittaa tästä oikean fan fiktion, tässä vähän dlc hahmo kaari pohdintaa

  dlc zone

  rey

  episodeissa 7–8 reytä määrittää nähdäkseni ristiriita juonen vaatimusten (ole jedi sankari pls) ja omien mielihalujen (haluan odottaa vanhempiani korso planeetalla, haluan pelastaa kylon sielun) välillä. luonteva jatkokehitys oli minusta se, että nyt velvollisuus vetää moneen suuntaan: toisaalta voisi tappaa kylon ja päättää sodan, toisaalta kylo on tärkeä taika syistä.

  reyn valintojen ja konfliktien pitää olla aitoja ja vakavina kuvattuja siltäkin kannalta, että hahmo ei ole pelkkä nukke, jota luke vetelee naruista. naishahmoja ilman agenssia tai mieshahmojen ajatuksista riippumattomia mielipiteitä on tässä elokuvasarjassa nytkin tarpeeksi (köh köh jyn erso köh köh).

  en tiedä, kuinka paljon kulmakarvoja nostattaa pystyyn se, että rey häviää kylolle paskottuaan silti melko vaivattomasti knights of renit, mutta minusta hahmojen on kuvattu olevan sen verran tasaväkisiä, että se tuntuu mahdolliselta lopputulokselta. lisäksi voimatasot eivät ole mikään oikea juttu muutenkaan. tilanteeseen vaikuttanee paljonkin se, että rey ei oikeastaan edes halua taistella mutta kylolla on meneillään aika kova heated sith moment. (rey–kylo-suhteesta enemmän jälkimmäisen hahmon otsikon alla.)

  en tiedä mikä juttu PAHA REY on abramsin elokuvassa mutta minulla ei ole mielihaluja tehdä mitään sellaista. luin reyn flirttailun voiman pimeän puolen kanssa (mm. sinne koloon meneminen) lähinnä siten, että hahmo on (kylon elokuvan lopussa tavoin) valmis ymmärtämään pimeyttä ja tuhoamaan sen FAKTOILLA ja LOGIIKALLA sen sijaan että vain kieltäisi sen olemassaolon. ja siis että hahmo ei ylipäätään suhtaudu voimaan yhtä dogmaattisesti kuin esiosajedit ja niiden oppeja kopioinut luke.

  poe

  poen pointti tässä elokuvassa on joutua samanlaiseen konfliktiin kuin TLJ:ssä mutta tällä kertaa vanhempana ja viisaampana. ja lisäksi olla leian poliittisen perinnön jatkaja kun sen biologinen poika on fasisti incel. oikeastaan haluan hahmon olevan parempi versio han solosta jedin paluussa – sen hahmon pointti siellä oli varttua vakavaksi kapinallisjohtajaksi, mutta ei se sitten oikeastaan tehnyt mitään. minun fanfic-poeni sen sijaan elää yhteiskunnassa. sillä on mielipiteitä siitä, miten galaktinen hallinto pitäisi järjestää. sillä on valtaa ja moraalisia dilemmoja siitä, miten sitä pitäisi käyttää.

  lisäksi finnxpoe. koska se on hyvä itse asiassa, koska se korjaa romantiikan puutteen (reylo don’t interact, finnxrose don’t interact, finn ja poe mahdollisesti x abramsin ysin uudet naishahmot don’t interact) ja koska se palvelee kummankin hahmon hahmokaarta: poella on jotain vähän enemmän konkreettista, jonka puolesta taistella, ja finn–poe-ristiriitaan siitä, miten menetellä phasman suhteen, tulee uusia tasoja. lisäksi loppuratkaisu, jossa poe päättää luottaa siihen, mitä finn sanoo, toimii myös paremmin romantiikan kuin pelkän ystävyyden näkökulmasta.

  finn

  finn tuntuu episodeissa 7–8 olevan hahmo, jolla on vain pohjustusta ilman mitään payoffia. se, että finn elää viimein yhteiskunnassa olemalla entinen stormtrooper, on minun ehdotukseni siitä payoffista. lisäksi finnin omien antagonistihahmojen (phasma ja DJ) tuominen takaisin tuntuu palvelevan hyvin hahmon kaarta: se suhtautuu tilanteeseen siten miten suhtautuu sen takia, mitä se edellisissä elokuvissa koko ja oppi.

  en tiedä mitä hahmo tekee abramsin elokuvassa. paitsi ratsastaa erilaisella avaruus hevosella kuin TLJ:ssä? tässäkin kyllä varmaan pitäisi olla kohtaus, jossa finn ratsastaa avaruus hevosella. ehkä supremacyn raunioiden säilytyspaikka onkin hevos planeetta. se on nyt kaanonia.

  rose

  tulkitsin TLJ:ssä rosen (mm. reyn ohella) katsojan/star wars -fanin vastineeksi tarinassa. siitä näkökulmasta on luontevaa, että juuri rose keksii käskeä DJ:n tekemään epäselvän live stream jutun joka päättää sodan. (myös siltä kannalta että hahmo kyseenalaisti kuuluisimmassa lainauksessaan kasista soten soden vuoksi)

  abramsin ysissä hahmo ei vaikuta (trailerien perusteella) olevan mukana aktiivisessa seikailussa. minä katsoin parhaaksi tehdä toisin, koska olisi muuten vähän mälsää, että kasissa hahmon juonessa kaikki meni vähän paskaksi ja se on kaikki mitä se elokuvissa tekee. rose/lando-sivujuoni on minusta ihan hyvä veto sen kannalta, että kasissa aika keskeinen hahmo ollut rose säilyy sellaisena.

  finn x rose on vähän juttu, jota en osaa käsitellä mitenkään hirveän luontevasti. mitään huonoa ya-kolmiodraamaa ei minun fix ficeissäni tapahdu, mutta toisaalta asian täysi unohtaminenkin vaikuttaa vähän arveluttavalta. ehkä tilanne voi olla se “it doesn’t have to be like this when it can also be like this finn has two hands” meemi

  kylo ren

  kylo ren on hyödytön incel.

  snoke-voimahaamu/hallusinaatio/??? on hävyttömän ilmiselvä tapa sanallistaa hahmon sisäisiä epäilyjä itsestään ja tuoda esiin se ristiriita, että kylo haluaa sekä tappaa menneisyyden että olla seuraava vader ja… on aika huono siinä. näkisin, että kylo on aidosti radikalisoitu olemaan sitä mieltä, että fasismi on paras juttu galaksille, mutta on silti huono ja epäaktiivinen hallitsija koska ei tiedä mitään esim taloustieteestä tai sodankäynnistä. toisaalta kylo ei myöskään arvosta huxin arvostelukykyä (more like general sux) ja siispä lähinnä viruu valtaistuinsalillaan (mustafarilla koska fanservice) ja on vihainen incel.

  kylo/rey-suhde ei ole mitenkään ilmiselvän romanttinen vaikka intertekstikin siihen ohjaa koska a) ensinnäkään pls ei b) en oikein näe muuta vaihtoehtoa sen jälkeen kun hahmot ovat eläneet pari vuotta galaksissa käyden käytännössä sotaa toisiaan vastaan erinäisten välikäsien kautta. lisäksi ajattelen, että rey-suhde on kylolle aika arka paikka ja se vähän vihaa itseään sen takia että ei onnistunut voittamaan reytä eikä manipuloimaan sitä omalle puolelleen. lisäksi kylo lienee raivoissaan siitä, että leialle rey, poe ja finn olivat omaa poikaa läheisempiä. tai siis reylo on huono itse asiassa ja ei sovi ainakaan tähän tarinaan

  loppuratkaisu, jossa kylon tietämys benshapiro radikalisaatiosta valjastetaan seuraavan jedisukupolven käyttöön, on ironinen toisinto seiskan huomiosta siitä, että kylo haluaa viimeistellä sen, minkä vader aloitti. koska vaderkin deradikalisoitui mutta sitten kuoli saatana välittömästi. “jumissa siperia planeetalla” on myös tarkoituksellisesti oikeastaan aika kurja kohtalo, koska hahmo on tehnyt vähän liikaa huonoja valintoja jotta se ansaitsisi yksiselitteisen onnellisen lopun. (ja siis koko juttu on rikos ja rangaistus refrance ylipäätään)

  mutta siis tärkein tavoitteeni kylo renin suhteen on tehdä bendemption mutta a) ilman että koska reylo b) ilman että koska kylo ja ren taistelee palpatinea vastaan niin siksi kylo onkin hyvä itse asiassa c) sillä tavalla moraalisesti harmaasti että hahmon syntejä ei unohdeta täysin mutta hyvikset eivät myöskään ole silleen “haista vittu en halua olla kanssasi missään tekemisissä” koska on taika syitä siihen miksi kylo on tärkeä d) kylon leia-suhde on oleellinen lopputuloksen kannalta e) hahmon kaari sekä peilaa vaderia että tekee myös jotain uutta. kylo renin on oltava sekä hyödytön incel että oikeassa joissakin jutuissa.

  kapteeni phasma

  kapteeni phasma on vähän yllättävästi kenties tämän fanfic-hahmotelman pääantagonisti (tai ainakin hyvin tärkeä sellainen). nähdäkseni sen rooli tässä elokuvassa on kuitenkin luontevaa jatko aiemmalle: seiskassa näimme, että phasma arvostaa omaa etuaan enemmän kuin first orderin ideologiaa, kasin poistettu kohtaus loi nyanssia phasman ja tämän stormtroopereiden suhteeseen.

  lisäksi phasma sopii hyvin rooliinsa tässä tarinassa sen vuoksi, että hyvishahmoille on pohjustettu erilaisia suhteita siihen. finnillä ja rosella on henkilökohtaisia kaunoja, poella ja reyllä ei.

  knights of ren

  knights of renin super voimat ovat a) myydä leluja b) olla pakollinen filler toiminta kohtaus jossa mätetään anonyymejä, persoonattomia rivipahiksia jotka ovat kuitenkin joitain perus stormtroopereita kuumottavampia. niistä on tässä vaiheessa vähän liian myöhäistä yrittää tehdä hahmoja ja voin järkeillä niiden täyden poissaolon seiskassa ja kasissa vain sillä että ne ovat snoken ja kylon mysterys agentteja jotka käyvät kaikenlaisilla sala tehtävillä

  (sivuhuomio: on jännää miten kirjoittaessaan star wars fan fiktiota pitää miettiä millä hahmoilla voi myydä leluja koska niitä tarinoita ohjaa hyvin vahvasti lelumyynnin maksimoinnin periaate)

  DJ

  DJ on siellä lähinnä koska taika hakkerointi on hyvä juttu juonen kannalta ja jotta poe dameron voi käydä sen kanssa sen nimi keskustelun

  mutta siis se ei ole varsinaisesti mikään ongelma vaan pikemminkin kyse on siitä, että TLJ antoi hahmolle jo tarpeeksi syvällisyyttä sen tätäkin esiintymistä varten. DJ:stä tarvitsee tietää vain se, että se on kusipää keskustalainen, johon luottaminen on moraalinen dilemma koska kusipää keskustalaisuus tarkoittaa lopulta status quon palvelemista. lisäksi DJ:n kanssa merkittävästi vuorovaikuttaneet hahmot (finn, rose, phasma) tekevät niin nytkin.

  kenraali hux

  periaatteessa minua miellyttäisi kyllä antaa huxille vähän enemmän tekemistä mutta… se nyt vain on vähemmän dynaaminen antagonistihahmo kuin kylo ja phasma. (“vähemmän dynaaminen hahmo kuin kapteeni phasma” on aika murska-arvostelu.) ongelman ydin lienee se, että a) huxilla ei oikein ole muuta ideologiaa kuin olla nasti b) se ei ole siisti hahmo joka myy paljon leluja. ei kukaan tarkiniakaan muista vaikka se on ruutuaikaan ja vaikutusvaltaan nähden uuden toivon yhtä tärkeä antagonisti kuin vader.

  ja siis. se että hux konkreettisesti juonii kylon ulos first orderista on jo enemmän kuin mitä se tekee trilogian muissa elokuvissa. väitän että netin kaikki 4 hux-fania voivat olla ihan tyytyväisiä

  leia

  leia is fucking dead. tämä oli toisaalta siihen perustuva päätös, että olisi älyllisesti epärehellistä kirjoittaa leialle enemmän ruutuaikaa kuin mitä lucasfilmsin arkistoista pystyy varmasti kaivamaan (f carrie fisher), mutta toisaalta tarina toimii minusta ihan hyvin näinkin. leian ilmestyminen lopussa on sekä hyvää fanserviceä tylyn off-screen-kuoleman jälkeen että emotionaalisesti toimiva temppu. lisäksi hahmon läsnäolo tuntuu muutenkin aika vahvasti (mm. ensimmäinen näytös on käytännössä sen hautajaiset ja sen kuolema ohjaa vahvasti kylon ja poen hahmokaaria), joten mielestäni “hups carrie fisher kuoli kirjoitetaan leia ulos tarinasta”-sudenkuopalta vältytään. sitä odotellessa, mitä abrams keksii omaansa.

  luke

  luke on vain töissä täällä. TLJ käsitteli hahmoa sen verran tyhjentävästi, että minulla ei tämän tarinan kontekstissa ole hirveästi lisättävää. lähinnä toimiva, yhteisymmärrykseen perustuva opettaja–oppilas-suhde reyn kanssa on vielä vahvempi good end verrattuna hahmon kärttyisyyteen act 2 planeetalla.

  vähän mietin, pitäisikö kylon ja luken välillä olla jokin juttu, mutta sekin tuli ehkä käsitellyksi riittävän hyvin kasissa? ja jos juonen tekisi niin että luken voimahaamu kiusaa kyloa niin se vain avaisi sen matopurkin että miksi voimahaamut eivät tee mitään hyödyllistä muissa elokuvissa

  ne kaikki droidit

  eivät tee juuri mitään koska ne olivat oikeita hahmoja viimeksi alkuperäistrilogiassa. niillä voi kai olla jotain visti kohtauksia. tai sitten ne voivat tehdä jotain avaruus taistelussa.

  chewbacca

  sekään ei kyllä ole tässä hirveän oikea hahmo. kirjoittaisin sen jotenkin kylo/rey-taisteluun jos keksisin että miten kylo ei vain tapa sitä välittömästi. tai sitten twist on että chewbacca murhasi leian koska sitä vitutti vieläkin ettei se saanut silloin mitalia

  lando

  landon pointti on lähinnä kuolla koska sillä ei ole oikeasti hirveästi tekemistä tässä tarinassa. sitä odotellessa mitä j.j. abrams keksii omaansa mutta veikkaan sen olevan sielläkin lähinnä a) fan serviceä ja b) kohtelias teko kun näyttelijä on vielä elossa

  maz kanata

  maz kanata ei tee mitään tässä elokuvassa koska lando täyttää jo juonen paikan “viisas vanhempi hahmo jolta sankarit tulevat kysymään apua” ja ainoa episodeissa 7–8 sille jätetty plot hook oli että miten se sai sen valo miekan ja sen eksposition voi ihan hyvin säästää johonkin expanded universe juttuun

  kenraali hela dagen

  kenraali hela dagen kävi avaruus inttiä (avaruusmiespalvelus) vapaaehtoisesti 12 kk ja oli sitä mieltä että se oli siistiä ja sai kasvattaa kuntoaan ja kehittää hyödyllisiä taitoja

  mutta siis oikeasti kenraali hela dagen on vain temaattinen peili poelle jotta poe–holdo-konfliktin voi toistaa mutta tällä kertaa poe on vähän järkevämpi ja oikeassa. koska niin toimii hahmokehitys. eräässä mielessä kenraali hela dagen on vastine nuoremmalle poelle.

  komentaja gradd ost

  komentaja gradd ostilla on holonet kanava jolla se debunkkaa tyhmiä väitteitä siitä että jedit olisivat joku oikea juttu. sen ainoa kannattaja avaruus patreonissa on salaa kylo ren ja expanded universe kirjassa gradd ostilla on tosi kova henkinen kriisi kun se tajuaa olleensa vahingossa first orderin propagandisti. lisäksi en tiedä onko komentaja yhtään realistinen titteli tyypille, joka omistaa yksityisarmeijan, mutta puolustuksekseni se voi olla avaruudessa niin

  mutta siis oikeasti komentaja gradd ostin pointti on vain olla metonyminen kuvaus siitä, mikä mielipide galaksilla on resistancesta joitakin vuosia craitin taistelun jälkeen. ja varmaankin myydä leluja jos se olisi esim joku siisti alien koska ihmis puoliset setit eivät myy

  kenraali karl gustav

  kenraali karl gustav on tyyppi jonka ainut pointti on että kenraali huxilla on joku jonka kanssa puhua. in-universe kenraali karl gustavin pointti on leikata millicentin kynnet. tai sitten se voisi vain olla millicent. kylo ren oli juonut itsensä niin avaruus humalaan eräässä first orderin ylimmän johdon kokouksessa että se ei huomannut kenraali huxin ylentävän kollegakseen oranssin kissansa

  mutta siis kenraali karl gustav on varmaan tämän ficin ohuin hahmo koska antagonistipuoli on jo aika täysi ja tässä ei edes ole palpatinea

 5. minulla on nyt ehkä oikeasti sellainen fiilis että tästä voisi tehdä jotain. olen miettinyt jo aika paljon täydennyksiä ja parannuksia mm. taikajuoneen. (lisäksi oikeassa episodi ysissä ei ollut paria leakeissa vilahtanutta siistiä asiaa, joten ei tarvitse olla edes pahoillaan niiden käyttämisestä.) stay tuned.

Jatka keskustelua: bioklaani.fi

Osallistujat

Avatar for Nenya Avatar for MatoroTBS Avatar for Kapura Avatar for Guardian

Vastaa